lipomesotherapie

Mesotherapie met LIPOCEL-5

Welke resultaten kunt u verwachten?

Uitleg

Lipocel-50: In dit geval staat 50 voor de concentratie phosphatidylcholine, één van de drie ingrediënten in de cocktail Lipocel-50. De andere twee zijn l-carnitine en decapeptide. De naam geeft het al aan, Lipocel-50 is voor lipomesotherapie en cellulyse .

•  Phosphatidylcholine is soja-lecithine, een stof die plaatselijk vet oplost .

•  L-carnitine: is een aminozuur dat een belangrijke rol speelt bij de vetstofwisseling.

•  Decapeptide: is een oligopeptide dat tien aminozuren bevat en de spankracht verbetert

De injecties lossen lokale vetophopingen op. Dit is een proces van ongeveer 3 tot 6 weken. Hierna zie je het resultaat van de behandeling en kan er gekozen worden voor eventuele herhaling van de behandeling. Het resultaat is blijvend, mits u hetzelfde gewicht behoudt. Bij een sterke gewichtstoename kunnen de behandelde gebieden weer dikker worden. Als het vet dus is verdwenen, staat de huid toch mooi strak. Deze mesoceutical is bijzonder effectief, wordt voor kleine zones gebruikt, bijvoorbeeld een onderkin of op het lichaam de dijen. Collageen en elastine nemen toe, waardoor de elasticiteit verbetert. Maar ook cellulite kan ermee worden bestreden.

Voor wie?

Bij kleine tot medium ­grote vetdepots, welke niet verminderd kunnen worden d.m.v. een verandering in het eetpatroon of lichamelijke oefeningen. De injecties resulteren echter nooit in gewichtsverlies maar in het verbeteren van lichaamscontouren. Voor grote vetophopingen is liposuctie meer geschikt. Daarnaast kan lipomesotherapie gebruikt worden als nabehandeling van liposuctie om resterende vetdepots te egaliseren. De ideale cliënt heeft over het algemeen alles gedaan om van hun plaatselijke vetoverschot af te komen. Ze eten meestal gezond en bewegen regelmatig. Dit alles zonder effect.

Welke gebieden kunnen worden behandeld?

Omdat ieder persoon anders is, is een intake gesprek nood­zakelijk om te bepalen welke gebieden kunnen worden behandeld. De ene persoon heeft bijvoorbeeld dikkere dijen dan een ander en behandeling is alleen mogelijk als er voldoende vet zit op de betreffende zone.

Behandellocaties gezicht : onderkin, wangen, kaaklijn. (Vetwallen onder de ogen zijn wegens veiligheidsredenen te gevaarlijk om te behandelen).

Behandellocaties lichaam : Buik (onder en boven de navel), rug en vetkwabben onder de bh-band bij vrouwen, heupen, dijen, knieën, armen, billen (onder en naar de heupen toe).

Hoe werkt het?

Voor vetophopingen in het lichaam is liposculptuur vaak een te grote ingreep. Dan kan lipomesotherapie toegepast worden. Het opgeloste vet hoeft niet te worden weggezogen, maar wordt door het lichaam zelf afgevoerd.

De behandelmethode is in het jaar 2000 ontdekt en daarna verder ontwikkeld: eerst voor vet in het gezicht, later ook voor lichaamsvet. De ingespoten vloeistof bestaat uit de stof phosphatidylcholine (PPC), gewonnen uit soja. PPC is een enzym dat vergelijkbaar is met enzymen uit de men­selijke gal, die vast vet kunnen splitsen in kleine delen en het vet zo oplosbaar maken. lipomesotherapie is dus een volkomen natuurlijke techniek en helemaal onschadelijk voor uw gezondheid. Zeker in combinatie met wat extra beweging of inspanning zijn met deze methode prima resultaten te bereiken. Het vet dat door de injecties wordt opgelost, zal door de bloedbaan in het lichaam opgenomen worden en daarna via de galwegen verwijderd worden. Bij grotere vetophopingen adviseren wij u om enkele weken na de be­handeling meer beweging, inspanning of sport te verrich­ten. Daardoor normaliseert de toegenomen vetbelasting in het bloed sneller.

Bij het injecteren maken we gebruik van hele kleine naalden. Het gebied wordt dan om de 1,5 cm geïnjecteerd. De grootte van dit gebied en dus het aantal injecties bepaalt het aantal zones. Het PPC dringt de vetcel binnen en zorgt ervoor dat het opgeslagen vet wordt afge­broken en verwijderd. De vetcellen worden afgebroken.

Aantal  Het aantal behandelingen verschilt van persoon tot persoon, afhankelijk van de locatie en de grootte van het gebied. Als regel kan men stellen dat 3-5 behandelingen met een interval van 6-8 weken nodig zijn om de behandeling met succes af te ronden. Meer dan 80% van de cliënten is bijzonder tevreden over de resultaten na 3-4 behandelingen.

Optioneel: in combinatie met L3-laser gelaat: start met de Laser een week na de lipomesotherapie behandeling en voer 5x de Laser behandeling 1x per week uit. Dan in week 6 opnieuw lipomesotherapie en na een week opnieuw 5x de Laser behandeling 1x per week.

Wanneer zie ik resultaat?

Nadat de zwelling is verdwenen begint het afbreken van de vetten. Dit is een proces van ongeveer 3 tot 6 weken. Hierna zie je het resultaat van de behandeling en kan er gekozen worden voor eventuele herhaling van de behande­ling. Het resultaat is blijvend, mits u hetzelfde gewicht behoudt. Bij een sterke gewichtstoename kunnen de behandelde gebieden weer dikker worden.

Moet ik er een dieet bij volgen?

Het is niet noodzakelijk een speciaal dieet te volgen. Het is echter wel aan te raden om op je levensstijl te letten en dus een minimum aan vet en geraffineerde koolhydraten (zoals witbrood, croissants, koekjes, witte pasta, etc.) te eten en zo min mogelijk te snoepen. Ook wordt het proces bevorderd door voldoende lichaamsbeweging en veel water.

Zijn er bijwerkingen?

De eerste uren na de behandeling kan het gebied jeuken of branderig aanvoelen. Vaak is er enige dagen sprake van een lichte zwelling en roodheid en voelt het gebied warmer aan. Soms zijn bloeduitstortingen zichtbaar. Dit is een normaal bijverschijnsel en hoort bij het genezingsproces. Vooral bij behandelingen in het gelaat kan dit wel tijdelijk duidelijk zichtbaar en daardoor enkele dagen storend zijn. Naast deze tijdelijke bijwerkingen zijn er geen blijvende risico's van deze behandeling bekend. Het is raadzaam de eerste weken na de behandeling veel water te drinken en het gebied voorzichtig te masseren. Zonnebaden of gebruik van zonnebank of sauna wordt in de eerste week na behan­deling afgeraden, u kunt wel na 2 dg. gewoon sporten. Bij een klein percentage van de mensen (ongeveer 5%) heeft lipomesotherapie weinig tot geen effect. Waarom dat zo is, is nog niet duidelijk.

Absolute contra indicaties : Zwangerschap, borstvoeding, vrouwen die zwanger willen worden, kinderen/minder-jarigen, diabetici (suikerziekte), auto-immuunziekten, bloedstollingsproblematiek.

Relatieve contra indicaties : ernstige nieraandoeningen, collageen aandoeningen, ernstige allergieën, resistentie tegen insuline, chronische infecties, trombose, epilepsie, slechte wondgenezing, herpes, psoriasis, reeds aanwezige huidinfecties, kanker, hevige littekenvorming na eerdere operaties.

Achtergrondinformatie lipomesotherapie Injecties

Vermindering van vetophopingen door behandeling met kleine injecties

Simpelweg laten smelten van oppervlakkig vet door middel van injecties – een fascinerend idee wat verwerkelijkt is door Dr. Rittes, dermatoloog in Zuid-Amerika. In 1995 heeft zij een procedure ontwikkeld waarbij het bestanddeel phosphatidylcholine (PPC) direct in ongewenste vetop­ hopingen wordt geïnjecteerd. Het actieve bestanddeel is een natuurlijk stof die wordt gewonnen uit sojabonen. Het lichaam produceert deze stof zelf ook om diverse taken te kunnen uitvoeren, met name op het gebied van vetmetabolisme. Dr. Hasengschwandtner uit Oostenrijk, onderzoeksdirecteur van het NETWORK-Lipolysis, heeft deze techniek verder doorontwikkeld. Inmiddels heeft hij duizenden behandelingen uitgevoerd en wordt hij gezien als een van de meest ervaren artsen op dit gebied in Europa. Dankzij zijn verdere ontwikkeling zijn de behandel­resultaten nog beter en sneller zichtbaar (6-10 herhalings­behandelingen was normaal, ten opzichte van 2-4 op dit moment). lipomesotherapie injecties moeten niet worden gezien als het nieuwe wondermiddel voor gewichtsverlies. Echter, in het geval van vetophopingen die niet door aanpassing van de voeding of reguliere inspanningsoefeningen kunnen worden verminderd, kunnen lipomesotherapie injecties het proces starten waarbij het vet wordt opgelost en via het normale metabolisme wordt verwijderd. Het middel wordt direct in het gebied met het vet geïnjecteerd.

Erkenning

Het feit dat lipomesotherapie injecties nog niet officieel als behandeling zijn erkend kan worden gezien als een algemeen risico. Echter, het is niet de enige behandeling, die succesvol wordt toegepast zonder officiële erkenning. Esthetische chirurgie is een welbekend voorbeeld van miljoenen behandelingen in de afgelopen jaren zonder officiële erkenning. Denk hierbij aan Botox-injecties om rimpels weg te spuiten. Dit middel werd in eerste instantie gebruikt voor andere medische toepassingen en is nog niet officieel erkend voor de esthetische toepassing. Gezondheidsrisico's zijn nog nooit waargenomen door Dr. Rittes en Dr. Haseng­schwandtner. De werkzame stof zelf én de eliminatie uit het lichaam via metabolisme is geen enkel probleem en is in het algemeen uitvoerig onderzocht en gedocumenteerd.

Bijna elke patiënt heeft tijdelijke bijwerkingen na de behandeling, waaronder roodheid, zwelling en spierpijnachtige klachten en - in sommige gevallen - bloeduitstortingen. Na enkele dagen zullen de klachten in het behandelde gebied verdwenen zijn. Het medicament wat gebruikt wordt voor lipomesotherapie injecties, wordt al vele jaren toegepast als lever­beschermer. Ook wordt het gebruikt om vet embolieën in het bloed te voorkomen. Tot op heden is het echter nog niet erkend voor lipomesotherapie injecties. Om deze reden zijn er speciale informatie-eisen jegens patiënten met betrekking tot de toepassing. Na vele duizenden behandelingen over de gehele wereld zijn er tot op heden geen ernstige bijwerkingen bekend. Om de behandeling succesvol te laten zijn is kennis nodig over vetophopingen in het lichaam, de juiste injectietechniek en de juiste dosering voor de behandeling. Wat zo eenvoudig lijkt is juist van het grootste belang. Door de vele onderzoeken binnen het Network lipomesotherapie kan men nu stellen dat 3-5% van de mensen in een non-responders groep valt, een groep mensen waarbij de behandeling geen enkel effect heeft. De reden daarvoor is niet bekend.

Terug naar boven