Acne Therapie

Help, acne!

Voor de behandeling van acne bestaat geen standaard methode, het is maatwerk. Flinke ontstekingsverschijnselen bij acne vragen om een andere behandeling dan de aanwezigheid van mee-eters en puistjes. De ernst van de aandoening, bijbehorende klachten, het optreden van littekenvorming maar ook de leeftijd en het geslacht bepalen welke behandelmethode(n) of middelen het meest effectief zijn bij het bestrijden van acne.

Wat is acne?

Acne is een aandoening van de talgklieren van de huid die veelal ontstaat bij jongeren tussen de 10 en de 25 jaar. In deze levensfase ondergaat de huid namelijk allerlei veranderingen door schommelingen in de hormoonhuishouding. Ondanks dat acne vaak ook als jeugdpuistjes wordt omschreven kan het ook op latere leeftijd voorkomen. Bij vrouwen bijvoorbeeld nadat met de pil gestopt is, rond of na de periode van zwangerschap of in de overgang. Bij een lichte vorm blijft het bij een vette huid, mee-eters en enkele puistjes. Bij ernstige acne ontstaan flinke ontstekingen en kunnen er pijnlijke onderhuidse knobbels of met talg gevulde holten ontstaan.

 


Intakegesprek acne behandeling

Tijdens het gratis intakegesprek wordt besproken welke behandeling voor jouw huid het meest geschikt is. Ook wordt het te verwachten resultaat van de acne behandeling besproken. Bij langdurige en intense vormen van acne worden vaak de behandelingen van de huisarts of specialist gecombineerd met die van een huidtherapeut. De behandelingen van de huidtherapeut van cosmetique totale vind in onze salon plaats. Zij is om de 6 weken bij ons aanwezig.

Acne behandeling

De acne behandeling start met het toepassen van verschillende (diepte) reinigingsmethoden, die worden afgestemd op het te behandelen huidtype. Onderdeel van de reiniging is het verwijderen van puistjes en mee-eters. Door regulering van overmatige talgproductie wordt de kans op talgklierophopingen die tot ontstekingen en littekens kunnen leiden verkleind. De reinigingsmethoden kunnen worden uitgebreid met fruitzuur of chemische peelings. Door peeling van de huid worden dode, losse huidcellen verwijderd zodat poriën minder blokkeren. Door regelmatige peeling van de huid ontstaan mee-eters minder snel en de talg zal normaler afvloeien, waardoor talgophopingen minder snel ontstaan. De acne zal hierdoor verminderen.

Thuisverzorging van acne

De thuisverzorging van de acnehuid, is erg belangrijk om een optimaal resultaat te behalen bij de acne behandeling. Onderdeel van de acne behandeling is het geven van voorlichting voor de thuisverzorging van de huid.

VERGOEDING VAN ZORGVERZEKERING MOGELIJK

Door het behalen van de ANBOS Acne specialisatie en de AGB code vergoeden veel zorg verzekeraars onze acne behandelingen. Bekijk in uw polis of u hiervoor in aanmerking komt.

Terug naar boven